We staan op het punt je mee te nemen naar drie nogal merkwaardige verhalen. Ze lijken soms zelfs wat vreemd en mogelijk ongeloofwaardig, maar we beloven na afloop serieus te worden. Ben je er klaar voor om verrast te worden?

Verhaal 1

“Geachte meneer Koudblauw. Wilt u zo vriendelijk zijn om de strijkplank van 124 x 45 cm in mijn winkelwagentje te deponeren en toe te zenden. Het bestelnummer ben ik even vergeten, maar ik vertrouw op uw expertise”.
Een jongeman begint hiermee zijn brief aan de groothandel waar hij een bestelling doet.

Verhaal 2

Er wordt op de deur geklopt. De vrouw die opendoet herkent haar buurman. “Amber is weg”. Geschrokken gaan zij alle deuren langs en is de hele straat aan het eind van de ochtend geïnformeerd.

Verhaal 3

“Zeg collega, weet jij wie de directeur is van dat nieuwe bedrijf aan de overkant? Ik zou graag eens kennismaken en weten wie het is. Het lijkt mij een interessant bedrijf om zaken mee te doen”. De collega antwoordt dat hij dat niet weet, maar dat hij iemand kent op de voetbalclub die bijna iedereen in het dorp kent. Hij zal het eens vragen komende zaterdag.

De gemeenschappelijke deler?

Webshops en online bestellingen zouden niet bestaan. Amber alerts, waarbij in één seconde heel Nederland gewaarschuwd is en mensen op zoek gaan naar een vermist persoon, ook niet. Het gezichtsveld van ondernemers zou beperkt zijn en we zouden niet snel weten met wie we zaken doen, omdat we de gegevens van belangrijke personen via Social Media niet kunnen achterhalen. De grote gemeenschappelijke deler van deze drie voorbeelden: Onze hele maatschappij is compleet afhankelijk van verbindingen en infrastructuren. Dat is het fundament waar alles op gebouwd is.

Wij hebben prachtig mooi werk!
Dat is de serieuze boodschap. De bekende uitspraak ‘Zonder transport staat alles stil’ is niet helemaal correct. Zonder verbindingen staat namelijk alles stil, want de online bestelling kan dan niet geplaatst worden en de vrachtauto’s blijven leeg. Daarnaast worden door alle verbindingen mensen van over de hele wereld aan elkaar gekoppeld en kunnen grote politieke vraagstukken, zoals bijvoorbeeld het actuele klimaatvraagstuk, op de kaart gezet worden. Een mooie gedachte.

HekoNed Engineering is specialist op het gebied van ontwerp en netwerkregistratie van onder- en bovengrondse kabelinfrastructuren. Tevens doen wij dit voor mobiele data-en telefonienetwerken die onze economie draaiende te houden. Met heel veel plezier verbinden wij dagelijks mensen. Om onderling zaken te doen, contacten te leggen en geïnspireerd te worden door anderen.

Geïnspireerd geraakt?

Neem dan hier contact met ons op. We zullen je daarnaast de komende periode met verschillende aansprekende blogs blijven informeren.