Er gebeuren (te) gekke dingen als je storingsmonteur bent en veel langs de weg zit om verbindingen te herstellen. Dat maakt het werk in de meeste gevallen afwisselend en uitdagend. Vooral als je goed en grondig voorbereid bent op datgene wat je achter stalen deuren tegen gaat komen. Maar is dat wel zo? Laten we eens kijken naar de praktijk:

Op pad voor opmerkelijke gevallen

Weet je waardoor de laatste tijd veel verdeelkasten in woonwijken plotseling niet meer werken en compleet uitvallen? Doordat er gemeenten zijn die onkruid bestrijden met vlammenwerpers. De verdeelkasten in Nederland zij gelukkig tegenwoordig voorzien van airco, doordat er apparatuur in de verdelers zit. Minder gelukkig is dat deze airco’s de vlammen naar binnenzuigen. Brand! Ook wordt HekoNed voor spoedgevallen gebeld. Gevalletjes van ‘omgereden netwerkkasten’ komen helaas nog weleens voor. En dan begint over het algemeen voor de storingsmonteur…

Het lange wachten!

“Willen jullie met spoed alle gegevens aanleveren zodat we weten welk type kast we ter vervanging moeten plaatsen en de juiste verbindingen tot stand kunnen brengen? Ik stuur wel wat foto’s als ik aanwezig ben.” Dat is een voorbeeld van een recent bericht wat we bij HekoNed binnenkregen. Of “Weet jij of er actieve telefoonlijnen of andere verbindingen in deze kast zitten? Dan weet ik of ik wel of niet de kabel kan knippen.” De minder leuke kant van het uitdagende werk is in veel gevallen het lange wachten van de storingsmonteur. Maar dat kan anders.

Een goede voorbereiding

In plaats van op pad te gaan volgens het bekende ‘kluitje in het riet principe’ is het raadzaam om reguliere opdrachten goed van tevoren te plannen. Dus stap als storingsmonteur niet in de auto voordat je zo veel mogelijk gegevens bij de hand hebt. Dat voorkomt verrassingen achteraf, bespaart kostbare tijd en dure benzine.

Eerste hulp nodig als storingsmonteur of uitvoerder?

Een goede voorbereiding bespaart enorm veel tijd en voorkomt lange wachttijden. Dat is mijn boodschap. Graag kom ik met je in contact om een (nog) betere voorbereiding bespreekbaar te maken. Zodat je sneller weet wat je moet en kan doen in elke te gekke situatie.

Bert Heggie – Directeur HekoNed Engineering B.V.