FAQ items aan het laden...

Registratie

Er komt veel kijken als je mensen en bedrijven wilt verbinden door middel van onder- en bovengrondse kabelinfrastructuren. Daarom helpt onze afdeling Infrabeheer? je met alles rondom wetgeving en registratie.

Voldoen aan wet- en regelgeving

Alle netbeheerders moeten voldoen aan de Wet informatie-uitwisseling bovengrondse en ondergrondse netten en netwerken? (WIBON). Iedereen die kabels en leidingen in grond of boven de grond heeft, particulier of zakelijk, is een netbeheerder. De afdeling Infrabeheer van HekoNed? geeft advies en helpt netbeheerders bij het implementeren van de WIBON wetgeving.

Een second opinion nodig?

Kunnen we jou helpen met advies of bijvoorbeeld het aanvragen en laten registreren van vergunningen bij de diverse overheidsinstanties? Neem dan contact met ons op.

Waarom is de WIBON wetgeving in het leven geroepen?

Een belangrijke reden voor de invoering van de WIBON is dat er bij het verkeerd uitvoeren van graaf- of herstelwerkzaamheden ondergrondse en bovengrondse kabels en leidingen kunnen beschadigen. De WIBON vervangt de oude WION wetgeving uit 2008 (Wet informatieuitwisseling Ondergrondse Netten) Vanaf 1 juli 2019 zijn alle netwerkbeheerders verplicht om te werken op basis van nieuwe technische vereisten voor het opslaan van hun gegevens, centraal of decentraal. Dat is waar HekoNed bij helpt. In een persoonlijk gesprek geven we advies hoe je het beste om kunt gaan met de WIBON. Daarnaast kunnen wij de implementatie en aanvullende werkzaamheden verzorgen, zoals:

het registreren van de infrastructuur van kabels en leidingen;

  • het in kaart brengen van alle soorten kabels en leidingen;
  • het verwerken van nieuwe, gewijzigde en geconstateerde liggingsgegevens;
  • het ter plaatse controleren van liggingsgegevens;
  • het implementeren van de WIBON in de organisatie;
  • het dagelijks beheer van jouw infrastructuur;
  • tracĂ©-onderzoek voor de uitbreiding? van jouw infrastructuur;
  • het behartigen van jouw belangen als netwerkbeheerder.